VOO

construction of an operations centre

Competition for the design of an operations centre for VOO on Charleroi Aeropole site.

The ground floor hosts the lobby, POS counters and back-offices. Without any access to this zone, the floor also hosts the technical department (workers and field technicians) with its own back-office. The floors above house the call centre, boardroom, cafeteria, etc.

The building is passive. Sunshine is managed by means of a system of passageways acting as a horizontal sunshade and a network of plant-inspired spindles. The intermeshed spindles enable dimming while allowing occupants to look outside.

Planting is compact, offering the parking spaces needed by the company. The surroundings have been landscaped.

The building is made mainly of pre-fabricated, standardised elements enabling economies of scale to be achieved in constructing the building’s shell.

The building is VALIDEO-certified.

4285_Project Sheet Voo Gosselies

Client
Brutélé
Location
Gosselies
Area
4.300 m²
Status
Competition 2013
Credits
Miysis