Société Wallonne des Eaux

new offices

The SWDE headquarters are currently spread out over a number of buildings within the same block in the centre of Verviers. SWDE acquired a number of properties in the immediate vicinity with a view to building an extension to its administrative headquarters. The plans for the Rue Jardon involve demolishing a row of dilapidated houses and constructing a new and efficient office building.

The aim of the proposed plan was to allow a different functional and organisational system, bringing together certain departments and creating new space.

As regards the building’s integration into its surroundings, the block’s inner court has been cleared of dilapidated constructions to create a garden courtyard. The new construction facing the street has a limited depth and is connected to the existing building by a walkway.  The building ties in with the neighbouring houses, aligned with their facades and dimensions. The contemporary character is revealed in its white steel facade, giving the building a homogeneous finish and creating an impression of strength.

The building is designed to be flexible in its use of space, with large office tracts allowing different plans. Each floor has its own outside area and interior arrangements are designed to facilitate contacts between employees and small meetings.

4500_Project Sheet Société Wallonne des Eaux Verviers

Client
Société Wallonne des Eaux (SWDE)
Location
Verviers
Area
2.925 m²
Status
Competition 2015 (3rd prize)
Partners
MR Engineering, ECM Engineering, 3E Engineering
Credits
Miysis