Interparking Botanique

facade renovation

The project Interparking Botanique involves refurbishing the facades of this building located on the corner of one of Brussels’ main roads. The building consists of 5 parking decks open to the public, while the floors above are used by the Saint-Jean Clinic. The old stone cladding was completely removed and replaced by thin ceramic plates on a metal frame, allowing the installation of thermal insulation for the office and hospital areas. The new facade maintains the modular rhythm of the upper windows, while a random play of two colours imparts a new dynamism. The effect is boosted by the night lighting, itself part of overall geometry. The ground-floor ceiling has been refurbished using the same materials, thereby prolonging the facade.

4033_Project Sheet Interparking

Client
Interparking - Clinique Générale Saint-Jean
Location
Brussels
Construction
2013
Status
Completed
Credits
Photos: Georges De Kinder - Images : ALTIPLAN°