Court village Nursery

construction of a crèche for 42 children

Located in the centre of the ‘Court Village”, the project involves the construction of a community crèche for 42 youngsters. Sporting a canopy roof, the entrance is at the back corner of the building, clearly separating the crèche from the ground-floor shopping premises. Designed like a box, the upper-floor crèche is covered uniformly with wooden latticework, playfully interrupted by irregularly positioned windows.

The crèche takes up the whole floor, offering room for 4 groups, each with 12 children in a separate section. There are 2 sections for younger children, and 2 for older ones. The activity areas open up onto an enclosed roof terrace, facing north to prevent it getting too hot. Each section has its own play area, 2 rooms for sleeping, an eating area and a “childcare” corner.

12 parking spaces are available at the back of the building for staff and parents.

4107_Project Sheet Court Village Crèche

Client
Equilis
Location
Court-St-Etienne
Area
600 m²
Construction
2016
Status
On going
Partners
ABR
Credits
Deltalab