Clos sur la Fontaine Resthome

construction of a resthome

In terms of public space, the Clos sur la Fontaine Resthome project aims to fill a gap in the urban fabric without overshadowing the existing dwellings along rue Jonfosse. The architectural portion of the retirement home is based on straight lines and oblique angles. Its brick frontage is punctuated at regular intervals by openings that are treated in accordance with house frontages in the area. The road-facing curvature features a succession of three frontages, articulated using “shell” indents to emphasise the changes in alignment. These shells, like the attic floors, emphasise the gradient of the road, the overall effect being to create a visual connection between the houses on either side of the development.

3634_Project Sheet EVN MRS Liège

 

Client
Technum-Tractebel Engineering
Location
Liège
Area
11.250 m²
Construction
2009-2010
Status
Completed
Credits
Georges De Kinder