Cala

Major refurbishment of the office building

Complete refurbishment of the building known under the name of former Liege insurance companies. The transformation of this building dating back to the 1990’s involves its modernisation and the creation of new office space in Liege.

In this very competitive sector, it was deemed to be of decisive importance to upgrade the building, both from an architectural and aesthetic point of view, and from an energy efficiency perspective.

The project owner therefore commissioned us to conduct a full-scale refurbishment of the whole building, including its technical facilities. In concrete terms, this will involve stripping down the building to its concrete skeleton and recladding it with new high-energy-performance facades. Particular attention is to be attached to the facades’ airtightness and insulation, while solar protection will prevent overheating.

From a technical perspective, the whole building will be refitted with equipment requiring a lot less energy and meeting the very highest energy efficiency criteria and standards.

Last but not least, the layout of the offices and lobbies will be completely redesigned with a view to enhancing
user-friendliness and comfort.

F01 69 4604 CALA LIEGE

Client
Centre d’Affaires Liège Avroy
Location
Liège
Area
20.000 m²
Construction
2018-2020
Status
On going
Partners
Audex
Credits
Miysis