Woluwe Shopping Centre

uitbreiding van het winkelcentrum

Nadat ALTIPLAN°architects, in samenwerking met M. en J.-M. Jaspers & J. Eyers, de volledige renovatie van het Woluwe Shopping Center had uitgevoerd, heeft het nu de uitbreiding ervan ontworpen.

Deze nieuwe fase maakt het mogelijk de aansluiting tussen de bestaande volumes en de openbare ruimte af te werken.

Dankzij deze uitbreiding van winkelruimte kan het winkelcentrum ook de stedelijke compositie van dit belangrijke kruispunt voltooien. De
ontworpen volumes, die de volumetrie van het nieuwe cultureel centrum weerspiegelen, creëren het effect van een stadspoort. Een nieuwe ingang, die naar de stad gericht is, verstevigt de verankering in het stedelijke landschap, waardoor bovendien de toegang tot het metrostation beter kan worden geïntegreerd.

Door de uitbreiding vergroot het aanbod aan winkelruimte: er worden winkelruimtes voorgesteld op twee verdiepingen, ingericht rond een lichtput.

De ontworpen volumetrie bouwt verder op de opties waarvoor bij de vorige fasen werd gekozen: edele en stadse materialen, ritmische en
verbrokkelde volumes die passen binnen de ruimtelijke context: schermen, beglaasd volume met oversteek en verticale silo zorgen er allemaal voor dat de diverse perspectieven worden verrijkt en dat de nieuwe ingang beter tot zijn recht komt.

F03-05-7032-Shopping-Woluwe

Klant
Investissement foncier Woluwe Shopping Center
Locatie
Brussel
Oppervlak
33.211 m²
Status
Bezig
Partners
M. & J-M. Jaspers - J. Eyers & Partners