VOO

bouw van een operationeel centrum

Wedstrijd voor de bouw van een operationeel centrum voor VOO op de site van de aeropool van Charleroi.

De gelijkvloerse verdieping bevat het onthaal voor het publiek, de loketten en de ruimte achter de loketten. In het niet-toegankelijke gedeelte van deze zone bevindt zich de technische operationele pool (arbeiders en technici op het terrein) met de backoffice voor beheer van de interventies. Op de verdiepingen komen de diensten van het call center, de raadzaal, de cafetaria, enz…

Het is een passiefgebouw. Het zonlicht wordt beheerd door een systeem van doorgangen die dienen als horizontale zonwering en een netwerk van verticale stangen die geïnspireerd zijn op de plantenwereld. De wirwar van stangen biedt een beheerste verduisteringsfactor, terwijl het zicht behouden blijft.

Het gebouw staat op een compacte oppervlakte, waardoor de nodige parkeerplaatsen voor het bedrijf konden worden gecreëerd. De omgeving werd in haar geheel ontworpen als landschap.

Het bouwsysteem is grotendeels geprefabriceerd en gestandaardiseerd, waardoor een schaalbesparing op de ruwbouw van het gebouw mogelijk was.

Het project heeft een VALIDEO-certificering.

F01-58-4285-VOO-Gosselies

 

Klant
Brutélé
Locatie
Gosselies
Oppervlak
4.300 m²
Status
Wedstrijd 2013
Credits
Miysis