Social Woonwijk Lennik

flatgebouwen van 200 appartementen

In joint venture met de aannemers Thomas & Piron heeft ALTIPLAN° de wedstrijd gewonnen voor de bouw van nog een sociaal en semi-sociaal complex van 200 eenheden in Anderlecht (Brussel).  Het concept is gebaseerd op een aantrekkelijke groene voetgangerszone in de kern, waarop de balkons en woonkamers uitkijken.  Aan de buitenkant zorgen ophogingen voor bescherming van deze zone tegen hinder van buitenaf; ze zijn gebaseerd op een gedetailleerde akoestische studie die deel uitmaakte van onze deelname aan de wedstrijd.  Het doel is het energieverbruik te beperken: ventilatie met aan- en afvoer van lucht, hoge warmte-isolatie, zonnepanelen, enz.

F04-45-3842-SLRB-Lennik

 

Klant
S.L.R.B.
Locatie
Anderlecht (Brussel)
Oppervlak
24.000 m²
Construction
2009-2011
Status
Beëindigd
Partners
BAEB (architects), Thomas & Piron
Prijzen/Certificeringen
Wedstrijd 2009
Credits
Georges De Kinder