RVT Sankt Joseph

uitbreiding, verbouwing en herinrichting van de onthaalzone

Het project bestaat uit de afbraak van een oud gebouw over drie niveaus, de uitbreiding en de bouw van een nieuwe vleugel met 88 bedden, de verbouwing van 6 kamers die niet voldoen aan de huidige norm, de verbouwing en herinrichting van het onthaal en van een gedeelte van de administratieve zone, en de inrichting van de omgeving.

De nieuwe constructie is beperkt tot twee niveaus. Het volume staat in verbinding met het bestaande gedeelte en er is nu een binnenkoer voor de bewoners. Het gebouw past perfect in zijn omgeving. De buitengevels lopen evenwijdig met de Limbourger Weg en de Schwesternheim, wat zorgt voor een stedenbouwkundige integratie en een vergroting van de bruikbare oppervlakte in het gebouw. De binnengevels die uitgeven op de koer, worden geplaatst volgens het bestaande gebouw dat behouden blijft.

Het binnenverkeer is interessant en wordt verlevendigd door herkenbare volumes met de technische lokalen, het sanitair, de opslag-ruimten en het verticale verkeer. Het complex is zodanig ontworpen dat er zoveel mogelijk daglicht binnenstroomt en dat men uitzicht heeft op de omringende wijk.

De omgeving werd volledig herbekeken en zodanig ingericht dat er een aangenaam levenskader ontstaat voor bewoners en bezoekers.

f02-37-4213-mrs-sankt-joseph

Klant
Öffentliches Sozialhilfezentrum ÖSHZ Eupen (OCMW Eupen)
Locatie
Eupen
Oppervlak
5.250 m²
Construction
2014-2017
Status
Bezig
Prijzen/Certificeringen
Wedstrijd 2012
Credits
Miysis