RVT Saint-Joseph

renovatie en aanpassing van het oude rusthuis

Renovatie en aanpassing van het oude rusthuis om te komen tot een totaal van 200 RVT-bedden.  De werken worden uitgevoerd in verschillende fasen, en een maximaal aantal kamers moet tijdens de werken in gebruik blijven.

De belangrijkste opties zijn:

  • overgang van 120 bedden naar 200 bedden met aanpassing van de hele site.
  • bouw van drie verdiepingen bovenop de twee bestaande verdiepingen, zodat er geen nieuwe vleugel op de site moet worden gebouwd.
  • het gebouw naar een isolatiewaarde K40 brengen.
  • aanbrengen van efficiënte zonnewering, beheer van energie.
  • gebruik van gerecycleerde en recycleerbare bouwmaterialen.
  • werk per fase.
  • reorganisatie van het verkeer, optimalisering van de verplaatsingen.
  • installatie van “intelligente” elektrische uitrustingen (aanwezigheidsdetectoren, cellen,…).

F02 26 6006 MRS ST-JOSEPH VERVIERS

Klant
CPAS Verviers
Locatie
Verviers
Oppervlak
10.600 m²
Construction
2010-2014
Status
Beëindigd
Partners
Creative Architecture, CPM, Grontmij Construction
Credits
G. De Kinder