Rue Tridomez

bouw van 39 woningen, parking en landschapsinrichting

De inplanting van de volumes beantwoordt aan de specifieke kenmerken van het terrein en aan de eisen van de klant:

  • Oriëntatie: elk appartement heeft een geprivilegieerde oriëntatie op het zuiden/zuidwesten;
  • Vis-à-vis: de terrassen kijken niet rechtstreeks op elkaar uit;
  • Reliëf: de volumes zijn op het natuurlijke terrein gebouwd. In het noordelijke deel komen ze los van de grond en in het zuidelijke deel liggen ze voor een klein stuk ondergronds;
  • Uitzicht: de meeste appartementen zijn “doorgaand”, waardoor ze aan de zuidkant uitkijken over het “park” met de begroeiing en aan de noordkant over de lager gelegen stad.

Het project bestaat uit 4 verschillende gebouwen die zo op de site zijn ingeplant dat het hele terrein wordt gebruikt, ondanks zijn complexe vorm.

In de gevels van de volumes zijn de “volle” en “holle” gedeelten anders georganiseerd afhankelijk van de oriëntatie, het uitzicht en de ligging van de gebouwen tegenover elkaar. De voorgevels op het zuiden/zuidwesten zijn onderbroken met grote beglaasde openingen, met daarnaast grote terrassen. De voorgevels op het noorden/noordoosten bestaan meer uit één stuk.

Deze dualiteit van de voorgevels wordt benadrukt door volledig tegengestelde texturen en kleuren: vlak en licht aan de zuidkant en donker en ruw aan de noordkant. De daken zijn licht hellend, wat extra dynamiek geeft aan het perspectief vanop de nieuwe weg op de aldus gevormde trapeziumvormige voorgevels.

Een deel van de toegangsweg en de parkings is bekleed met grasbetontegels, waardoor een continuïteit in de beplanting ontstaat met de bloemperken en de taluds.  Achter de gebouwen is een “park” aangelegd.

f04-59-4161-tridomez-malmedy

Klant
Entreprises Jean Wust s.a.
Locatie
Malmedy
Oppervlak
6.900 m²
Construction
2015-2018
Credits
Miysis