RVZ Loriers

bouw van een rust- en verzorgingstehuis en serviceflats

Het rusthuis en de residentie vormen 2 afzonderlijke gebouwen met bouwhoogte G+3. Het RVT is opgedeeld in 2 gelijke volumes.

Hierdoor wordt de ingenomen vloeroppervlakte optimaal benut en blijft er ruimte vrij voor een tuin langsheen de gebouwen. De 3 woonverdiepingen bestaan uit 2 parallelle, oost-westgeoriënteerde vleugels, zodat alle kamers zon krijgen, bovenop het vrije uitzicht op de omgeving.  Alle dagactiviteiten van het RVT bevinden zich op de gelijkvloerse verdieping en vormen zo een echt “levensforum” op het niveau van de tuin.

De verbinding tussen de twee vleugels vormt de hoofdas van de ingang.

De residentie ligt vlak bij het RVT met een functionele verbinding op elk niveau in de vorm van een gesloten loopbrug. Elke verdieping van de residentie omvat 6 woningen en op de gelijk-vloerse verdieping zijn er 3, die elk beschikken over een privétuin.

Het aantal assistentiewoningen in de residentie kan indien nodig worden uitgebreid naar 40.  Op de site wordt voldoende plaats voorzien voor de bouw van 2 gebouwen die elk tot 21 woningen kunnen bevatten.

Het RVT kan in een tweede fase ook worden uitgebreid tot 120 kamers door de aangrenzende residentie te verbouwen. Elke woning in de
residentie is zo ontworpen dat ze in 2 kamers kan worden opgedeeld. Bij het ontwerp van de keuken, het restaurant en de wasruimte is met deze mogelijkheid rekening gehouden.

F02-35-4141-MRS-Loriers-Hannut

Klant
OCMW Hannut
Locatie
Hannut
Oppervlak
7.400 m²
Construction
2013-2015
Status
Beëindigd
Prijzen/Certificeringen
Wedstrijd 2012
Credits
G. De Kinder