Residence Avelines

bouw van een rust- en verzorgingstehuis met 80 bedden en van 12 serviceflats

De eerste bouwfase gaat vooraf aan de uitbreidingsfasen van het rusthuis en van de serviceflats.

Het stervormige gebouw met een centrale zone biedt zichtbaarheid naar de 3 armen van de ster. Het project onderscheidt zich door een spel van volumes, G+1, verbonden door verbindingselementen in het platte dak waardoor er een groot aantal woonkamers, leefruimten en ontmoetingsruimten per “wijk” is, terwijl lange, rechtlijnige vleugels “type kazerne” worden vermeden.

Bij de ingang van de site bevinden zich de serviceflats, de parkeerplaatsen en de ingerichte omgeving met een moestuintje.
Het gebouw “Serviceflats” bestaat uit 2 niveaus: een gelijkvloerse verdieping en een bovenliggende verdieping.

Het dominerende centrale gedeelte omvat op de gelijkvloerse verdieping de hoofdingang van het rusthuis. Het is volledig naar de openbare weg georiënteerd en telt 3 niveaus.

Het gebouw “Rusthuis” bestaat uit 2 niveaus. De kamers, bedoeld voor huisvesting, bevinden zich in de volumes met hellende daken. De gemeenschappelijke functies (leefruimten, badkamers, berglokalen,…) zijn samengebracht in de verbindingsvolumes met platte daken.
De omgeving en de site werden hertekend om de nieuwe constructie beter in het terrein te verankeren en de bewoners mogelijkheden te bieden voor wandelingen, beplantingen en rust die beter aangepast zijn aan het bestaande terrein.

F02-32-3775-Avelines-Wanze

Klant
Centre Hospitalier Régional de Huy
Locatie
Wanze
Oppervlak
5.622 m²
Construction
2012-2014
Status
Beëindigd
Partners
Creative Architecture, CPM, Bureau d'Etudes Lemaire
Credits
G. De Kinder