De Markies

modernisering van een kantoorgebouw

De Marquis is gelegen op een unieke locatie, in de schaduw van de 14de-eeuwse kathedraal van Brussel. De kantoren moesten grondig worden gerenoveerd, want ze misten transparantie, flexibiliteit in het gebruik en een aantrekkelijk interieur.

Alle verdiepingen werden heringericht met nieuwe HVAC-systemen, aangepaste kunstmatige en natuurlijke verlichting en verlaagde plafonds. In vergelijking met de vroegere situatie beschikt de eindgebruiker nu over dubbel zoveel werkruimte.

Het was ook belangrijk de hoofdingang opnieuw in te richten en een geheel nieuwe hall te bouwen.  De zorgvuldig ontworpen skydome is het meesterstuk van het hele project geworden.  Zo kregen we de kans om polyvalente ruimten te creëren rond deze nieuwe rotonde die dienst doet als hoofdonthaal, van waaruit de verkeersstromen uitwaaieren naar de verschillende liften.

F07-17-3293-Le-Marquis

Klant
AEW Europe
Locatie
Brussel
Oppervlak
45.500 m²
Construction
2007-2009
Status
Beëindigd
Partners
Arte Charpentier & Associés, Paris
Credits
Georges De Kinder