Zwembad Louis Namèche

renovatie van het bestaande openbare zwembad

Het olympisch zwembad “Louis Namèche” werd grondig gerenoveerd.

Nieuw groot olympisch zwembad.

De afdichting van het grote zwembad werd volledig herzien.  De betegeling van het oude bad werd verwijderd en de betonnen wanden werden bekleed met geprefabriceerde wanden in roestvrij staal. De bodem van de kuip kreeg een warmte-isolatie.  Een deel van deze bodem staat op hydraulische vijzels zodat men de diepte kan aanpassen bij wedstrijden of andere evenementen.

Gebouw

Om het energieverbruik te beperken, zijn de gordijngevels volledig vervangen door profielijzers in aluminium en beter isolerende beglazing. Een vernieuwd verlaagd plafond en absorberende materialen op de wanden zorgen voor een beter akoestisch comfort.

Vernieuwing van de douches en de toiletten

De douches en de toiletten hebben een grondige gedaanteverwisseling ondergaan. Er kwamen ook toiletten voor personen met beperkte mobiliteit (PBM).

Antiverdrinkingssysteem

Onder water en in de lucht zorgen camera’s voor extra toezicht, waardoor het risico op verdrinking verkleint.

Behandeling van lucht en water

De nadruk kwam bovendien te liggen op een meer rationeel energieverbruik: de installaties voor ventilatie en waterbehandeling van het zwembad werden vernieuwd en er kwamen condensatieketels.

f08-40-3650-piscine-louis-nameche-molenbeek

Klant
Beliris, voor de Gemeente Sint-Jans-Molenbeek
Locatie
Sint-Jans-Molenbeek
Construction
2014-2015
Status
Beëindigd
Prijzen/Certificeringen
Wedstrijd 2008
Credits
Georges De Kinder