Interparking Kruidtuin

renovatie van de gevel en het plafond van de ingang van de parking

Het project bestaat uit de renovatie van de gevels van dit gebouw, dat gelegen is op de hoek van een grote Brusselse verkeersweg. De
onderste 5 verdiepingen vormen een openbare parking en op de bovengelegen verdiepingen zijn de diensten van het Sint-Jansziekenhuis ondergebracht.  De oude bekleding in steen werd volledig gedemonteerd en vervangen door dunne platen in keramiek op een metalen geraamte, waardoor men isolatiemateriaal kon aanbrengen bij de kantoren en het ziekenhuis. De nieuwe gevel behoudt het modulaire ritme van de bovenste gevels, een willekeurig spel van twee tinten dat de gevel een nieuwe dynamiek geeft. Het effect wordt nog versterkt door de nachtelijke verlichting die past binnen de geometrie van het geheel.  Op de gelijkvloerse verdieping is het plafond behandeld in dezelfde materialen en loopt de compositie van de gevel door.

f16-09-4033-interparking

Klant
Interparking - Clinique Générale Saint-Jean
Locatie
Brussel
Construction
2013
Status
Beëindigd
Credits
Georges De Kinder - ALTIPLAN°