Zetel van Fluxys

uitbreiding van de maatschappelijke zetel

Het uitbreidingsproject van de zetel van Fluxys, dat zich bevindt binnen de perimeter van het Stadsproject Wet, bestudeert de mogelijkheden van het stadsconcept dat Atelier Christian de Portzamparc heeft uitgewerkt.

Door de ligging van de voorgestelde volumes ontstaat de mogelijkheid open ruimten met beplanting te creëren aan de straatkant. Het project brengt de lokalen onder in een toren van gemiddelde hoogte (50m) die past binnen de nieuwe ruimtelijke definitie van de wijk.
Altiplan heeft deze wedstrijd gewonnen door te anticiperen op de Brusselse regelgeving in verband met passiefbouw, waardoor het
voorgestelde gebouw een voorloper is in de wijk.

F01-55-4177-Fluxys

Klant
Fluxys s.a.
Locatie
Brussel
Oppervlak
8.600 m²
Prijzen/Certificeringen
Wedstrijd 2012
Credits
Deltalab