Dumonceau

bouw van 19 woningen, 2 winkels en inrichting van de omgeving

De volumetrie is rechtstreeks gebaseerd op de omringende stedelijke krachtlijnen, terwijl de binnenarchitectuur en -organisatie van de verschillende functies lijken op de volumes en vormen die doen denken aan het bekende ’’Tetris’’-spelletje.

De voorgestelde volumetrie is het resultaat van zorgvuldig naast elkaar geplaatste volle en lege ruimten, die een eenvormige bebouwing bieden en tegelijkertijd de veelvuldige individuele rijkdommen van elk van de appartementen afzonderlijk benadrukken.

Een project dat past binnen een duurzaamheidsbeleid, moet voornamelijk rekening houden met de compactheid en de oriëntatie van het bebouwde volume en met de inrichting van de openingen volgens de oriëntaties van de verschillende gevels.

De appartementen zijn toegankelijk via buitengalerijen, waardoor men de opgelegde vereisten kon naleven en de oppervlakte van de woningen aanzienlijk kon vergroten. Het project voorziet een combinatie van appartementen met 2 tot 4 slaapkamers. Ze werden allemaal zodanig bestudeerd dat ze passen binnen een eenvoudig en helder patroon dat gemeenschappelijk is voor alle types, zowel voor de ‘standaardappartementen’ als voor de appartementen die ‘aanpasbaar zijn voor gehandicapten’. In alle gevallen zijn de appartementen ‘doorlopend’. De leefruimten kijken uit op de binnentuin, die zo een levendige ruimte wordt aan de binnenkant van het huizenblok.

Het project voorziet in een ondergrondse parking, zodat de ruimte op de grond vrij blijft voor de aanleg van een gemeenschappelijke tuin voor de bewoners.

F04-51-4333-Dumonceau-Herstal

 

 

Klant
Société Régionale du Logement de Herstal
Locatie
Herstal
Oppervlak
2.800 m²
Construction
2015-2016
Status
Bezig
Partners
BAG
Credits
Miysis