Kinderdagverblijf Court village

bouw van een kinderdagverblijf voor 42 kinderen

Het project, dat deel uitmaakt van het project “Court Village”, omvat de inrichting van een gemeentelijk kinderdagverblijf met 42 plaatsen.  De ingang bevindt zich op de hoek op de zijkant achteraan het gebouw, zodat hij duidelijk gescheiden is van de handelszaken op de
gelijkvloerse verdieping. Boven de ingang hangt een grote luifel. De verdieping is ontworpen als een doos die op eenvormige wijze is bekleed met een opengewerkt lattenwerk, slechts doorboord door enkele ramen die onregelmatig en op ludieke wijze zijn ingeplant.

Het kinderdagverblijf beslaat de hele verdieping en omvat 4 afdelingen voor een tiental kinderen: 2 afdelingen zijn voorzien voor de kleinsten, 2 voor de grotere kinderen. De verblijfslokalen kijken uit op een ingesloten terras op het dak, gericht naar het noorden om oververhitting te voorkomen. Elke afdeling omvat een leefruimte, 2 slaapkamers, een eetruimte en een verzorgingshoek.

Aan de achterkant van het gebouw zijn er 12 parkeerplaatsen voor personeel en ouders.

F08 44 4107 Crèche H2

Klant
Equilis
Locatie
Court-St-Etienne
Oppervlak
600 m²
Construction
2016
Status
Bezig
Partners
ABR
Credits
Deltalab