RVT Clos sur la Fontaine

bouw van een rust- en verzorgingstehuis

Vanuit het standpunt van de openbare ruimte beoogt het ontwerp van het rusthuis het stedelijke weefsel te herstellen met respect voor de afmetingen van de huizen van de rue Jonfosse.

Het architecturale gedeelte van het rusthuis is op rechte lijnen en schuine stukken gebaseerd.  De bakstenen gevel bevat regelmatige openingen die afgestemd zijn op de afwerking van de gevels van de huizen.  De kromming van de uitlijning met de straat wordt bekomen door een opeenvolging van drie gevelplannen die gegroepeerd zijn door tandvormige ornamenten in “schubben”, die de wijzigingen in de uitlijning benadrukken.  Deze tandvormige ornamenten benadrukken, samen met de behandeling van de frontons van de verdiepingen, de helling van de weg en het geheel vormt een link tussen de huizen boven en beneden in de straat.

F02-33-3634-EVN-MRS-Liege

 

Klant
Technum-Tractebel Engineering
Locatie
Luik
Oppervlak
11.250 m²
Construction
2009-2010
Status
Beëindigd
Credits
Georges De Kinder