Polyvalente zaal Bruyn Nord

bouw van een polyvalente zaal op de site van de sociale woningen Bruyn Nord

Het project Bruyn Noord was de gelegenheid om onze visie voor te stellen voor een nieuwe wijk die in het stedelijke weefsel past.  Nu is het een wijk bij de ingang van de stad, waar de menselijke schaal wordt benadrukt door de opbouw in huizenblokken, waar de identiteit van de site tot uiting komt in het hoge gebouw dat de stadsontwikkeling van de regio “afwerkt”, en door de openbare ruimte rechts van de rotonde. Op deze ruimte bevinden zich twee gebouwen met woningen, de toegang tot het toekomstige regionale park, een handelszaak en een gemeenschappelijke zaal.

Bij de ontwikkeling van de polyvalente zaal kwamen de volgende wensen naar boven:

  • een polyvalente plek bieden met een geometrie die kan worden aangepast aan de omvang van de activiteit,
  • een imago bieden dat kenmerkend is voor de wijk en haar bewoners. Het volume werd aangepast aan de functies die de zaal zal vervullen en de nadruk kwam te liggen op de inkomhal en de volumetrie van de trap.
  • een sterke relatie met de omgeving creëren: door de uitrusting als achtergrondperspectief te plaatsen.
  • de volgende technische criteria integreren:
    • ruimtelijke flexibiliteit verzekerd door de verplaatsbare wand en door een structurele keuze voor grote overspanningen (gelamelleerde-gelijmde balken),
    • energieprestaties (lage-energiegebouw),
    • uitstekende akoestische kwaliteit,
    • comfort te danken aan de ventilatie-installaties,
    • gemakkelijk toegankelijk voor iedereen.

F08 41 4253 SALLE POLYVALENTE BRUYN NL

Klant
OCMW Brussel
Locatie
Neder-Over-Heembeek
Oppervlak
900 m²
Construction
2014
Status
Beëindigd
Prijzen/Certificeringen
Wedstrijd 2008
Credits
Georges De Kinder