Belfius Bank Soumagne

bouw van een bankkantoor

De bebouwde oppervlakte op de grond is 261 m² op een terrein van 1.267 m². De bebouwde oppervlakte bedraagt in totaal 371 m².
In het voorste gedeelte van het gebouw, dat twee verdiepingen omvat, worden de verhoudingen van de aangrenzende huizen gerespecteerd.

Achteraan is het gebouw smaller en omvat het slechts één niveau. Het volume dat zo wordt gecreëerd, vormt de verbinding tussen enerzijds de aangrenzende huizen aan de straatkant en anderzijds de handelsruimte die inspringt ten opzichte van de gewestweg. Zo zorgt de bank voor een opvulling van de lege ruimte (de parking) aan de voorkant van de naastgelegen supermarkt.

Het kubusvormige volume (door de platte daken) wordt verlevendigd door het spel van volle en lege gedeelten in variërende verhoudingen. De grote beglaasde gedeelten creëren aldus patio’s ter hoogte van de open ruimten van de bank. In de kantoren zorgen de kleinere vensteropeningen voor de nodige intimiteit.

De hoofdingang bevindt zich uit veiligheidsoverwegingen aan de zijkant, vanwege de snelle weg met druk verkeer.

De inspringende ingang, die is ‘uitgehold’ in de massa van de gevel, markeert de hoek en vormt een sterk signaal voor wie van Herve komt.

De gevelbekleding bestaat uit lichtgrijze panelen in vezelcement. Deze uniforme bekleding verkrijgt zijn ritme door het gebruik van panelen van verschillende breedte.

F10-05-4145-Belfius-Soumagne

 

 

Klant
Belfius
Locatie
Soumagne
Oppervlak
400 m²
Status
Beëindigd
Credits
Georges De Kinder