Belfius Bank Flémalle

verbouwing en uitbreiding van een bankkantoor

De verbouwing is aanzienlijk, maar heeft hoofdzakelijk betrekking op een reorganisatie van het binnenvolume. Bij deze zware renovatie werden de structuur van het gebouw of de gevels niet gewijzigd.

De uitbreiding van het gebouw bevindt zich aan de achterzijde van het bestaande volume. Het doel is een discreet volume te creëren dat geënt is op het bestaande gebouw en dit ook naleeft. Het nieuwe gedeelte verschilt vanuit architecturaal oogpunt door het gebruik van materialen zoals crépi en glas, maar blijft in perfecte harmonie met het bestaande gebouw.

Het project respecteert strikt de oorspronkelijke afmetingen: hoogte onder kroonlijst, verhouding van de volumes, uitlijning van de verschillende stenen,… De voorgevel heeft alleen een ‘lifting’ van het gedeelte ‘inkomhal’ gekregen.

Aan de achterzijde stelt het project een inplanting van de functies voor rond een ingerichte tuin en een transparante en open
architectuur. Dit concept laat het daglicht zoveel mogelijk binnenstromen in het kantoor zodat een aangename werkruimte wordt gecreëerd voor de werknemers, maar ook voor de klanten van het bankkantoor.

Het programma van het project bestaat uit een bankkantoor dat hoofdzakelijk op de gelijkvloerse verdieping is gevestigd. De bovenverdieping blijft ongewijzigd. De oppervlakte van het kantoor wordt uitgebreid met ongeveer 88 m² op de gelijkvloerse verdieping.

F10-06-4097-Belfius-Flemalle

Klant
Belfius s.a.
Locatie
Flémalle
Oppervlak
422 m²
Construction
2011-2012
Status
Beëindigd
Credits
Georges De Kinder