Astrotoren

renovatie project

De Astrotoren, die al sinds 1974 een vooraanstaande plaats inneemt in de Brusselse “skyline”, krijgt een nieuwe identiteit dankzij het project dat Estudio Lamela in Madrid en ALTIPLAN°architects samen hebben uitgewerkt.

Bij de grondige renovatie behoudt het gebouw zijn oorspronkelijke morfologie en zijn plaats tussen de meest vooraanstaande gebouwen van het Gewest.
Bij de oplevering in 2016 zal de Astrotoren het grootste passiefgebouw in het Brussels Gewest zijn.

De nieuwe pixelgevel, een combinatie van roestvrij staal en hoogwaardig glas, verbergt voortaan ook de bovenste technische verdiepingen achter een kroonlijst die herkenbaar is in het landschap.

De sokkel, die zorgt voor de aansluiting tussen het gebouw en zijn omgeving, wordt geherconfigureerd: er komt een nieuwe ingang en hij zal beter geïntegreerd zijn in de wijk.

Dankzij de kwaliteit van het project won de toren de projectoproep, waardoor het Brussels Gewest, dat het hele gebouw na oplevering in gebruik zal nemen, hier binnenkort zijn toekomstige tewerkstellingspool Actiris zal vestigen.

 

Klant
Luri1 & Luri2 s.a. - Banco Santander Group
Locatie
Brussel
Oppervlak
40.500 m²
Construction
2014-2016
Status
Beëindigd
Partners
Estudio Lamela, Madrid (architects, EAN network member), Abcis–Van Wetter, CES, Forum, Seco
Prijzen/Certificeringen
Wedstridj 2011
Credits
ALTIPLAN° / Georges De Kinder