Agro-economische pool

bouw van een pool voor agro-economische diensten

De inplanting van de volumes gebeurt volgens lagen die evenwijdig met de weg lopen en waarbij volle en lege ruimten elkaar afwisselen.  De lege ruimten vormen stroken tuinen waardoor alle werkruimten daglicht krijgen. De omgeving is ingericht volgens dezelfde logica, die nog wordt versterkt door de aanplantingen.

De voorgestelde architectuur verschilt van die van de gebouwen voor economische activiteit van het industriegebied en is eerder geïnspireerd op de architectuur van agrarische gebouwen, waardoor ze een eigentijdse dimensie krijgt. Door met een gelaagde volumetrie te werken, sluit het gebouw naadloos aan op de tegenoverliggende vlakte.

De hoofdingang met het onthaal dient voor de algemene verkeersstromen in het centrum, dat is georganiseerd in een ring rond een patio.  Deze foyer biedt toegang tot de vergaderzaal, de administratieve zone op de verdieping en de kelderverdieping. Hij is bovendien gelegen op de dwarslijn die toegang biedt tot de experimentele moestuin en de zone met de laboratoria.

In het hart van het project ligt de cafetaria, een plek voor informele ontmoetingen en uitwisselingen tussen wetenschappers en de landbouwwereld. Ze geeft uit op de patio, waar een terras is ingericht.

Het administratieve blok op de verdieping staat symbool voor het openbare karakter van het centrum. Het is gelegen in het hart van het
complex, dicht bij alle diensten, en vormt door zijn hoogte het visuele ankerpunt in het landschap.

F01 65 4545 CPAR Wavre

 

Klant
Centre Provincial de l'Agriculture et de la Ruralité (CPAR)
Locatie
Wavre
Oppervlak
2.500 m²
Status
Wedstrijd 2015
Partners
ABR