Wedstrijd voor het nieuwe gebouw van de SWDE in Verviers
View all news
17/12/2015

Wedstrijd voor het nieuwe gebouw van de SWDE in Verviers

ALTIPLAN° werd derde in de wedstrijd die de SWDE uitschreef voor het ontwerp van zijn nieuwe administratieve gebouw in Verviers.

Het project dat ALTIPLAN° had uitgewerkt, had tot doel een origineel concept voor te stellen, met een ander werkingssysteem en de hergroepering van bepaalde functies, alsook de creatie van aanvullende ruimten…

Om het geheel beter in de omgeving te integreren, werden verouderde constructies binnen het huizenblok afgebroken. Zo kwam er plaats vrij voor een gezellige koer en tuin. De nieuwe constructie aan de straatkant met beperkte bouwdiepte is met het bestaande gebouw verbonden via een loopbrug.  Het project heeft dezelfde bouwhoogte als de aangrenzende huizen, de gevels liggen in hetzelfde vlak en de verticale dominantie in de bestaande architectuur wordt gerespecteerd. Het eigentijdse karakter komt tot uiting in een gevel die bekleed is met strekmetaal in witgemoffeld staal. Zo ontstaat er een homogeen geheel met een sterk imago.