Competition for the new SWDE building in Verviers
View all news
17/12/2015

Competition for the new SWDE building in Verviers

ALTIPLAN° was awarded 3rd prize of the competition of the new administrative building of the walloon water company SWDE in Verviers.

The aim of the proposed plan by ALTIPLAN° was to allow a different functional and organisational system, bringing together certain departments and creating new space.

As regards the building’s integration into its surroundings, the block’s inner court has been cleared of dilapidated constructions to create a garden courtyard. The new construction facing the street has a limited depth and is connected to the existing building by a walkway.  The building ties in with the neighbouring houses, aligned with their facades and dimensions. The contemporary character is revealed in its white steel facade, giving the building a homogeneous finish and creating an impression of strength.